O hře Obecné Pravidla Rady Týmy Přehled Registrace Přihlásit se Po hře Výsledky Šifry a řešení Ohlasy Chaos Diskuse Odkazy Nepřihlášen

Diskuse

Kontrolní otázka proti botům.
Která šifrovací hra má v logu rozbitý transgenderový symbol?
Odpověď:
Autor:
Text příspěvku:
 
Yeti (org)25. března 2018 v 21:24
Tíman: Díky za reportáž. Po překopání sifrovacky.cz (před pár lety, ale v geologickém čase Per partes nedávno) už není v adrese ta pomlčka. Opravil jsem adresu v Ohlasech a přidal odkaz.
Tíman (tým KVÍK!)25. března 2018 v 21:05
Díky za super hru, mail na [email protected] se nedoručil, tak odkaz na reportáž dávám sem :-)

https://docs.google.com/document/d/1guWyQOhg8uZvs-RWyS_m1I1_OcmPXbk8gD9B1fqOWrY/edit?usp=sharing
Yeti (org)23. března 2018 v 22:38
Pravidla říkají:

K záznamu, uchování, zpracování, předávání a vyvolání informací se nepoužívají žádná elektronická zařízení.

Kdybychom tam napsali ‚‚...elektronická zařízení schopná zpracovávat informace užívaná v této své kapacitě coby elektronických zařízení zpracovávajících informace...‘‘, byli bychom -- zcela oprávněně -- za debily.

Blikání čelovkou by se realizovalo zakrýváním a odkrýváním, protože vypínačem je řízení svícení vesměs na houby. Čelovka prostě svítí. Dovedu si představit komplikovanou čelovku s tak komplexním ovládáním a módy blikání, že by jejich využití porušovalo pravidla, takže by reálně vznikl sporný případ. Ale představovat si ji nebudu, protože předpokládám, že hry se účastní inteligentní lidi a chápou, o co v tom zákazu jde.
Ondra23. března 2018 v 22:28
Ano, chápu, ale v pravidlech je psáno že je k předávání informací zakázaná jakákoli elektronika, nic o tom, že by samotná elektronika musela o informaci "něco vědět", proto jsem například blikání čelovkou považoval za předání informace pomocí elektroniky..;-) každopádně díky za odpověď, s pravidly naložte dle vašeho uvážení, mě to takto na chvíli zmátlo, asi jsem divný :D
Yeti (org)23. března 2018 v 21:19
Duplicitní příspěvek jsem smazal.

Budeš-li čelovkou blikat ručně ty, elektronika čelovky při tom nepracuje s informacemi. Smíš mobilem vyrýt nápis do hlíny a MacBookem zakrývat oheň při vysílání kouřových signálů.
Ondra23. března 2018 v 21:14
au, pardon, z nějakého duvodu mi obnoveni stranky poslalo zpravu znovu, ackoli uz je text prispevku vymazan :(.. jinak zrovna vysílání čelovkou morseovku týmu na protějším kopci si umím celkem dobře představit :D ale ok chápu, mě to přišlo na podobné úrovni jako vámi explicitně zmíněná kalkulačka (je-li neprogramovatelná..)
Yeti (org)23. března 2018 v 19:58
Čelovku můžeš použít ke svícení na šifru; při tom její elektronika nepracuje s informacemi. Nemůžeš přeprogramovat čip v čelovce, aby Morseovkou vysílala signál jinému členu týmu na protějším kopci.
Ondra23. března 2018 v 19:51
Nebylo by dobré přidat do výjimek z elektronických zařízení čelovku? :D chvilku jsem teď váhal jestli ji vlastně smím použít a nemám shánět pochodeň :D (předpokládám, že smím, když je v doporučených pomůckách..?!)
Patches (tým ROFLCOPTER!)22. března 2018 v 9:08
Dark: Tak tam pošli někoho jinýho, ne?
Dark (tým Team Avatar)21. března 2018 v 20:55
Takový krpál?