O hře Obecné Pravidla Rady Týmy Přehled Registrace Přihlásit se Po hře Výsledky Šifry a řešení Ohlasy Chaos Diskuse Odkazy Nepřihlášen

O hře

Co je Per partes?

Per partes je městská šifrovací hra. Týmy hráčů se při ní pohybují Brnem, získávají šifrované zprávy a na základě jejich řešení se snaží nalézt další zprávy a dojít do cílového stanoviště. Nejrychlejší vyhrává. Nejznámější hra tohoto druhu je patrně TMOU, existuje jich nicméně celá řada.

Per partes je večerní hra, probíhá odpoledne, večer a trochu do noci. Oproti klasickému formátu celonoční hry je menšího rozsahu i trvání a se snazšími šiframi.

Per partes je výzva a zábava.

Čím se Per partes liší od jiných šifrovacích her?

Per partes je silně nelineární hra. Nechodíte jednoduše od jednoho stanoviště ke druhému, hra se různě větví, větve se proplétají a zase spojují. Šifry získávané po částech na několika stanovištích nejsou výjimkou. Schéma hry není předem známo.

Na Per partes se nepoužívají elektronické hračky jako mobilní telefony, notebooky či GPS a chodí se pěšky. Každý tým hraje zcela sám za sebe a nenechává si radit od cizích osob.

Per partes je nemilosrdná hra. K dokončení sice není třeba vyřešit všechny šifry, na druhé straně zde ale nejsou žádné nápovědy a i chyby koordinace týmu mohou být fatální.

Per partes nemá žádný registrační poplatek. Je to hra, nikoli lunapark či způsob, jak organizátoři vydělávají na třetí auto. Náklady na celou hru pokrývají drobné zbylé z organizace iNuly.

Kdo Per partes pořádá?

Autory hry jsou Yeti, Honza a Lipča.

Šifry testovali Karel, Miškot, Peťa, Hanka, Věrka, Shpenat, Hanča, Elif, Mirek a Ondra.

S organizací vlastní hry pomáhali Karel, Miškot, Hanka a Renča.

Speciální poděkování:

Děkujeme také restauraci Okruh pub za prostor cíle, Jirkovi za zapůjčení řezačky a nejmenovaným institucím a společnostem za sponzorování tisku šifer.

Kontakt na organizátory

[email protected]

Ale nevyžaduje-li váš dotaz či pochvala utajení, pište spíš do diskuse.