O hře Obecné Pravidla Rady Týmy Přehled Registrace Přihlásit se Po hře Výsledky Šifry a řešení Ohlasy Chaos Diskuse Odkazy Nepřihlášen

Diskuse

Kontrolní otázka proti botům.
Čárka, tečka, čárka, tak začíná …?
Odpověď:
Autor:
Text příspěvku:
 
JiříK (tým Corn Flakes)10. března 2014 v 12:42
Orgové, jelikož jsem z cíle musel utéct dřív, tak alespoň touto cestou díky za skvělou hru! Z toho, co jsem luštil, se mi nejvíc líbil start, The End, Číselná, Ajajaj a taky Terče (souhlas s Matesem ohledně vrstevnic). A samozřejmě počasí.

Zastavily nás Korálky, protože jsme od samého začátku chápali jako správnou čárku korálek délky 2, tudíž jsme celou dobu luštili šifru založenou na tom, že někde orgové přidali něco k tečce a jinde zase k čárce. To si nestěžuju, jen podávám zpětnou vazbu ;-)

Těším se na další ročník, ať už bude kdykoliv :-)
Dero (tým Přizdisráči)10. března 2014 v 11:56
Děkujeme za výborně připravenou hru, stejně jako před třemi lety se nám to moc líbilo. Mě osobně zaujal vtipný start (kvér!), šifry Ajajaj!, The End, Číselná, Pacman, Obrázky, Filosof, Per partes, Terče (ale jako fakt nobody has time for dat!) a Cílová. Bavil by mě určitě i Obdélník, ale ten jsme moc neluštili.

Těšíme se, že si Per partes zase někdy zopakujeme.
Karel (org)10. března 2014 v 9:00
Orgové jsou rádi, že se týmům hra líbila, a budou přemýšlet, zda zachovat současnou "skoroolympijskou" periodu nebo zda to udělat nějak jinak :-)

Pro Ondru: Autorkou dortu je Míša Šťávová. Mezi fotkami ze hry, na které odkazuji níže, má svoje zasloužené sólofoto.
Mates (tým Bazinga)10. března 2014 v 8:59
Díky moc za skvělé sobotní odpoledne! Moc se nám líbil počáteční vtípek s QR kódem na šifrovačce bez techniky a pak i většina šifer. Škoda, že jich pár hezkých zabrzdil Pacman, který padl až někdy kolem osmé :-). Jinak třeba The End nebo Číselná se fakt povedly. Super byl i nápad té zhulenosti s kruhy a nárysem - kdyby tam byly normální vrstevnice namísto černých a šedých ploch v mezikružích, tak by snad byla i řešitelná... Navíc počasí = parádní hra.
Ještě jednou děkujeme a ať nápady vydrží! :-)
Ondra (tým ROFLCOPTER!)10. března 2014 v 8:31
Per partes - spousta zábavy. To se rýmuje! :-D

Letos jsme to teda pojali míň "per partes" než minule, kdy jsme se rozprchli a valnou část hry jsme roztroušený tým dávali zase dohromady, protože náš super duper ultra tajný křídový systém jaksi nezafungoval. Letos nebyl na vymýšlení hloupostí čas, a to se vyplatilo. Ono to dělení ve třech ani nemělo moc smysl, takže jsme jeli systémem "základna (já) a 2 běžci (Patches s Rozym)". Jen jednou, těsně před koncem hry, jsme vykonali paralelní přesun přes dvě různá stanoviště. Z výsledku máme vzhledem k okolnostem radost a díky štědrosti vítězů (gratulujeme) jsme ani nemuseli oželet dort. Byl moc dobrý. Kdo pekl?

Díky moc, orgové, za hru. Kéž by byla častěji, než jednou za tři roky. :-)
Lama (tým voy-a-ger)9. března 2014 v 16:03
Díky za hru, bylo to stejně jako před lety příjemné nelineární osvěžení bez otravných telefonátů, kde si dáme sraz :) A navíc i šifry se velmi povedli, chválím a doufám v brzké Per partes 3, nejlépe ještě letos ;)
Pája (tým JÁDRO)9. března 2014 v 15:37
Díky za moc pěknou hru! Šifry byly pěkné, systém byl promyšlený a nebyl až tak moc per partes, abysme nemohli strávit v podstatě celou hru na jednom místě (= u 3 opic). :) Jen nás mrzí, že z např. Křížovky a Chemických obrázků jsme viděli jen části.. a Básničku vůbec. jenže když vy před to nasadíte Pacmana, to je pak těžký. :) Každopádně to byla super hra, trojbokým jehlanům zdar a těšíme se na brzké opakování!
Karel (org)9. března 2014 v 13:39
Děkuji všem hráčům za účast a za statečný souboj se šiframi i s herním systémem a gratuluji Přizdisráčům k vítězství!

Několik fotek ze hry si můžete stáhnout zde: www.kmartisek.wz.cz/Per-partes.zip
(posléze je snad umístíme někam nějak inteligentněji)
Tíman (tým KVÍK!)9. března 2014 v 0:58
Díky moc za hru, jako sehrávací akce s potencionálními KVÍK!očleny nám to vyšlo parádně a některé šifry (The end, Ajajaj!, objevení principu po dokonalém zanalyzování Navigace,...) byly překrásné. Další "ročník" bude doufám dřív než za tři roky. :-)
Ondra (ROFLCOPTER!)7. března 2014 v 14:06
Ahoj,

sháníme čtvrtého hráče do týmu. Máte-li zájem, napište na skoupyonřešeníúlohy305letošníhoSendvičeseznam.cz

Zkušenosti s šifrováním nerozhodují, rádi přivítáme i úplného nováčka. Pokud nebudete vědět, na jakou adresu máte napsat, klidně napište sem.

Díky, budeme se těšit.

Ondra
Lipča (org)7. března 2014 v 11:57
Přizdisráčům myslím posunem pravidla na kamennou tabulku a dlátka :-)
Dero7. března 2014 v 11:10
Cože? K reportážním účelům se snad na Per Partes používá skicák a tužka, ne? :)
Yeti (org)7. března 2014 v 7:18
K ryze reportážnímu účelu ho klidně používejte.
Dita (tým Krysí smrť)7. března 2014 v 0:50
A tak já se zkusím zeptat. Jak Orgové nahlíží na použití foťáku za účelem ryze reportážním? Vztahuje se na něj zákaz veškeré elektroniky? Pokud ano, není to škoda?
Yeti (org)6. března 2014 v 11:02
Taky začánáme být nervózní ;-)

Poslední info dostanete nejméně den před začátkem hry -- a po konci registrace. Takže v pátek dopoledne.

Místo startu bude dobře dostupné MHD, z Hlavního nádraží do 25 minut.
INDÖX (tým Albert Radiátor)6. března 2014 v 9:48
Začínám být příjemně nervozní. Kdy můžeme, drazí Orgové, očekávat poslední informace třeba s místem startu?