O hře Obecné Pravidla Rady Týmy Přehled Registrace Přihlásit se Po hře Výsledky Šifry a řešení Ohlasy Chaos Diskuse Odkazy Nepřihlášen

Rady

Větší týmy mají výhodu, snažte se dát dohromady tým s plným počtem členů.

Členové týmu by měli být schopni samostatného pohybu po městě, samostatného uvažování a rozhodování, odhadu schopností jak svých, tak ostatních členů týmu, a na škodu není ani schopnost samostatného luštění šifer.

Rozhodně se hodí mít v týmu někoho, kdo na nějaké šifrovací hře byl a má představu, jak probíhají, nebo si alespoň před hrou nechat poradit od zkušenějších hráčů.

Počítejte s tím, že se tým bude rozdělovat, bez toho půjde stihnout hru dokončit jen stěží.

Než se někdo někam rozběhne, ať si je jist, že ví, kam běží, co tam hledá, má mapu a psací potřeby a dokáže se vrátit ke zbytku týmu.

Taktika, koordinace a spolupráce jsou při Per partes klíčové. Domluvte se už před hrou, jak se budete dělit a scházet, rozdělovat si úkoly, případně hledat ztracené členy a řešit další krizové situace.

K základní volbě taktiky lze použít následující data o hře:

Šifry rozdělené do více zpráv většinou bez získání všech částí vyluštit nelze vůbec, nebo je to velmi obtížné, proto neztrácejte příliš času pokusy luštit nekompletní šifry. Cílová šifra by měla být luštitelná nekompletní, nicméně z jednoho zlomku to asi také nezvládnete.

Získání schématu hry a polohy cíle může představovat výhodu při plánování dalšího postupu.

Jaké vybavení a pomůcky si vezmete, je zcela na vás (dodržíte-li zákaz elektroniky, samozřejmě). Doporučuje se přinejmenším:

Základní vybavení by měl mít každý člen týmu.